Det norske hageselskap, bedre kjent som Hageselskapet, er en landsomfattende, frittstående, ideell kultur- og miljøorganisasjon. Vårt formål er å fremme hageglede og hagekultur, landskapspleie og nærmiljøsaker til beste for det enkelte menneske, familien og samfunnet. Vi skal derfor være den selvfølgelige kunnskaps-, informasjons- og interesseorganisasjon for alle hageinteresserte i Norge. Med hage mener vi alt fra den private balkong, terrasse, hage, fellesareal i boligområder og offentlige anlegg, til store kulturlandskap.

Arbeider over hele landet
Om lag 25 000 medlemmer er organisert i ca. 360 lokallag over hele landet. Lagene er samlet i 19 fylkesavdelinger. De fleste har sitt sekretariat knyttet til Fylkesmannens landbruksavdeling. Hovedadministrasjonen ligger i Oslo

Informasjon og inspirasjon
Hageselskapets hovedoppgave er å spre informasjon og inspirasjon. Det skjer blant annet gjennom tidsskriftet Norsk Hagetidend, bøker og hefter, internett, kåserier, demonstrasjoner og hagevandringer i hagelagene, artikler i aviser og andre media, programmer i radio og fjernsyn, studievirksomhet, reiser, faglig bistand til kommuner, boligbyggelag og andre.

For hageglede siden 1884
Det norske hageselskap ble etablert i 1884 under navnet Selskapet Havedyrkningens Venner. I 1939 ble navnet endret til Det norske hageselskap. Arbeidet omfatter i dag alt som har tilknytning til den grønne delen av våre omgivelser, slik at det skal fungere visuelt, dyrkingsmessig og funksjonelt. Vår virksomhet finansieres gjennom medlemskontingent, offentlige tilskudd og prosjektmidler.

 

Avgift på plantevernmidler mot snegler

 

Bekjempelse av snegler med plantevernmidler er en dyr fornøyelse for menigmann. Hageselskapet Telemark ved Lars Knive har kastet seg inn i kampen for å få redusert avgiftene.

 

Etterlyser folk med hagefavoritter

 

Bioforsk Økologisk arrangerer sin årlege kjøkkenhagedag og etterlyser favorittplanter.

 

Plantearven på Ringebu prestegård

 

Prestegårdshagen i Ringebu settes i stand som et vakkert utstillingsvindu for PLANTEARVEN. Samlinger av gamle nytte- og prydvekster som har vært i vanlig bruk i Gudbrandsdalen er vel verdt et besøk.

 

Tusen åpne hager

 

1000 åpne hager gikk av stabelen søndag 12. august. Over store deler av landet var det solskinn da om lag 240 hager holdt åpent for publikum.  

 

 

 

  1. Miniatyrbilde8:34

    Mangfold i Hagen, program 10

    Sett 414 ganger for 2 år siden
  2. Miniatyrbilde8:06

    Mangfold i Hagen, program 9

    Sett 408 ganger for 2 år siden
  3. Miniatyrbilde6:06

    Mangfold i Hagen, program 5

    Sett 1 230 ganger for 2 år siden
  4. Miniatyrbilde6:35

    Mangfold i Hagen, program 6

    Sett 1 108 ganger for 2 år siden
  5. Miniatyrbilde7:38

    Mangfold i Hagen, program 4

    Sett 993 ganger for 2 år siden
  6. Miniatyrbilde6:56

    Mangfold i Hagen, program 3

    Sett 639 ganger for 2 år siden
  7. Miniatyrbilde8:33

    Mangfold i Hagen 2. program

    Sett 1 317 ganger for 2 år siden
  8. Miniatyrbilde6:42

    Mangfold i Hagen 1. program

    Sett 917 ganger for 2 år siden
  9. Miniatyrbilde9:50

    UTE: har hagen overlevd vinteren?

    Sett 462 ganger for 2 år siden